Marvin Gaye PDF

De “e” voegde hij later aan zijn achternaam toe als eerbetoon aan Sam Cooke. Gaye begon zijn carrière in plaatselijke vocale groepen als de Rainbows, de Marquees en marvin Gaye PDF Moonglows. Hij had zijn eerste hit in 1962 met Stubborn Kind of Fellow. Can I Get A Witness, Ain’t That Peculiar, I Heard It Through the Grapevine en Abraham, Martin and John.


Författare: Babando Carlo.

Toen Tammi Terrell in 1970, na twee jaar van vele operaties, aan een hersentumor overleed, leidde dat tot een depressie bij Gaye. Hij trok zich een paar jaar terug uit de openbaarheid. Hij veranderde zijn image en vernieuwde zijn thematiek op de in 1971 door hemzelf geproduceerde LP What’s Going On. Gaye sloeg daarop verder nieuwe muzikale paden in. Gayes carrière geraakte steeds meer in het slop.

Op 8 juli 1980, toen hij in Londen zou optreden voor prinses Margaret en door haar was uitgenodigd voor een liefdadigheidsdiner vooraf kwam hij pas opdagen toen bijna alle bezoekers, de prinses als eerste, vertrokken waren. In maart 1984 keerde Gaye terug naar zijn familie in de Verenigde Staten. Met zijn vader, die zijn levenswijze sterk afkeurde, had hij het hevig aan de stok gekregen. Op de dag voor zijn vijfenveertigste verjaardag werd hij tijdens zo’n hoogoplopende ruzie door vader Marvin senior doodgeschoten. De aanleiding voor de ruzie zou de financiering van zijn verjaardagsfeest zijn geweest. Roel Bentz van den Berg concludeerde in NRC Handelsblad: ‘Dit dramatische einde betekent dat ook de laatste van de drie grootste soul-zangers aller tijden een gewelddadige dood heeft gevonden.

Sam Cooke werd doodgeschoten in een motel, Otis Redding verongelukte met een vliegtuig. Alle drie hadden zij een vader die dominee was. This day in history, 1 April: Marvin Gaye is shot and killed by his own father, history. Zie de categorie Marvin Gaye van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Wikiquote heeft een verzameling Engelstalige citaten gerelateerd aan Marvin Gaye.