Jailhouse rock PDF

Please forward this error screen to sharedip-10718050229. Rock werd populair in de Verenigde Staten tijdens de jaren 50, waar het evolueerde uit bestaande genres zoals rhythm-and-blues en country. Rock waaide in de jaren zestig, mede dankzij de Jailhouse rock PDF Invasion, over naar de rest van de wereld.


Författare: Patrizio Gonnella.

Omdat het genre erg breed is, is ‘rock’ verworden tot een vrij algemene term. Het beslaat hitparademuziek zoals Kane en K’s Choice alswel sommige vormen van metal. Rock werd een internationaal cultureel fenomeen met een aanzienlijk sociaal effect, sterk variërende stijlen en een wijdverbreide populariteit. The Beatles werden in 2004 door Rolling Stone uitgeroepen tot de beste artiesten aller tijden. In de periode voor de jaren zestig was rock-‘n-roll het populairste muziekgenre, vooral in de Verenigde Staten. Tegen het einde van het decennium aan bloedde het genre min of meer dood. Psychedelische rock , een subgenre waarin ook The Beatles zich bevonden, raakte halverwege de jaren zestig in opkomst.

Bands als The Doors en Jefferson Airplane maakten het genre populair. Andere bands die een grote stempel op de rockmuziek zouden zetten, ontstonden ook in de jaren zestig. DC was een van de pioniers van het hardrock-genre. In 1968 vormde Jimmy Page met John Paul Jones, Robert Plant en John Bonham Led Zeppelin, een van de eerste bands die de heavy metal introduceerde. Een subgenre dat vaak invloeden had uit de heavy metal, was glamrock.